Showing 1–12 of 24 results

Exclusieve set glazen en karaf vintage van kristal (7 delig)

Deze vintage set met glazen en karaf bestaat uit twee wijnglazen voor witte wijn, twee wijnglazen voor rode wijn, twee tumblers en een karaf. Elk onderdeel van de set is met de hand vervaardigd, mond geblazen en waar nodig geslepen en bijgewerkt door ervaren glasblazers in Tjechie. De Bohemen is de streek in Tsjechië waar dit vakmanschap nog te vinden is en deze ambacht van het blazen en slijpen nog wordt uitgeoefend. Deze wijnglazen vintage stijl worden exclusief voor ons gemaakt, en zijn niet alleen heerlijk om uit te drinken, maar ook een schitterende aanvulling in het vintage interieur..

329,00

Kristallen Tumbler de luxe (2-delig)

Twee schitterende kristallen tumblers “Liana” van de hoogste kwaliteit. Met de hang gegraveerd. De tumblers die vaak voor whisky gebruikt worden wegen maar liefst 500 gram per stuk. De glazen worden ook veel gebruikt als exclusieve waterglazen. Het betreft een set van twee tumblers die elk een inhoud hebben van 380ml. De allerhoogste kwaliteit kristallen glazen.

99,95

Kristallen whisky karaf Queen

Deze schitterende whiskykaraf Queen is gemaakt van 24% PbO kristal en daarmee van de beste kwaliteit die verkrijgbaar is. De handgeslepen karaf weegt maar liefst 2,5 kilogram. Beter is niet verkrijgbaar en deze karaf is wat elke liefhebber van whisky zich wenst.

 

235,00

Kristallen whiskyglazen Ribbons

Van de kristallen whiskyset Ribbons verkopen wij ook de losse whiskyglazen. Deze twee schitterende glazen zijn een lust voor het oog. In de Bohemen zijn deze kristallen glazen door vaklieden met de hand geslepen. De inhoud van de glazen is 320ml. Kijk voor meer informatie over dit product ook bij de whiskyset Ribbons op onze website.

45,00
Sale

Kristallen whiskyset met twee glazen Ribbons

Prachtige luxe en exclusieve kristallen whiskyset met twee glazen van hoge kwaliteit en schitterende gravures.

129,95

Parfumverstuiver van kristal

Zeer luxe navulbare parfumverstuiver van kristal. Een letterlijk schitterend cadeau voor elegante vrouwen die van luxe houden. Hand geslepen kristal in retrostijl ook wel vintage stijl genoemd van de hoogste kwaliteit. De Inhoud van deze vintage parfum verstuiver is 100ml. De hoogte van de verstuiver is 12cm en de diameter van de bodem is 11 cm in doorsnede.

 

89,95

Roemer historisch glas

Dit is misschien wel het bekendste historische glas dat we kennen, de Roemer. Het werd veel gebruikt in de 17e eeuw. In de Middeleeuwen was het een uitzondering om uit glas te drinken. Alleen mensen aan het hof en mensen op het kasteel gebruikten glazen. Archeologen hebben ondiepe schaaltjes van groenig glas gevonden uit de vijftiende eeuw. Die groenige kleur ontstond door het hout waarmee de ovens verhit werden. In de zestiende eeuw werden verschillende typen glazen ontwikkeld die eveneens van groen glas waren. Dit zijn de bij ons bekende Berkemeyer en Roemer.

Op veel schilderijen zijn de Roemers terug te zien, zo ook op schilderij van Pieter Claesz die eind 1600 leefde en lid was van de Haarlemse School.

[caption id="attachment_6176" align="alignnone" width="300"]Roemer historisch glas op schilderij Roemer historisch glas op schilderij[/caption]

Wat opvalt is dat op de schilderijen nooit Roemers te zien zijn met rode wijn. Dit komt omdat pas tot 1700 vooral witte wijn uit afkomstig uit de Rijn en Moezel werd gedronken. Deze ‘rijnwijn’ behoorde tot de beste wijn in die tijd.

In veel musea zijn dan ook Roemers te zien die uit die tijd komen. Vanwege hun rijke historie, vooral in de gouden eeuw, worden ze tentoongesteld in musea en veel museumwinkels verkopen ook replica’s van deze Roemer glazen. KSB Crystal mag een groot deel van de Nederlandse Musea tot haar klanten rekenen en levert met trots een grote collectie historische glazen aan deze musea winkels.

Deze replica Roemer heeft een inhoud van 500ml, en is 16cm hoog.

47,50

Scheepskaraf Royal

Deze prachtige scheepskaraf Royal is nieuw vervaardigd door een van de beste kristalhuizen van Tsjechië. Met zijn vorm doet deze kristallen karaf historisch aan, maar de fijn geslepen karaf heeft tegelijk een moderne uitstraling. Deze scheepskaraffen werden vroeger al in de VOC tijd gebruikt en door de brede bodem blijft de karaf goed op tafel staan bij het deinen van het schip. Nu tegenwoordig een exclusieve kristallen karaf op tafel voor whisky of cognac.

169,00

Whisky karaf Ribbons

Prachtige whisky karaf Ribbons die door het gebruik van de beste kwaliteit kristal een aanwinst in huis is. Schitterende gravures vervaardigd door echt ambachtslieden. De karaf weegt door de hoge kwaliteit maar liefst 2,5 kilogram, en is daarmee een prachtig cadeau voor whisky liefhebbers.

125,00

Kristallen decanteer wijnkaraf

Een prachtige kristallen decanteer wijn karaf waarmee het drinken van wijn een nog grotere belevenis wordt. Door het uitschenken van de wijn in de karaf wordt zuurstof toegevoegd aan de wijn, waardoor de smaken van de wijn nog beter tot hun recht komen. Is niet alleen mooi om te zien maar geeft u rode wijn meer lucht zodat de wijn nog lekkerder smaakt.

Wist u trouwens dat decanteren voor witte wijn ook goed mogelijk is? Door het decanteren komen de aroma’s ook bij witte wijn beter vrij wat de smaak ten goede komt.

De karaf is bijna 40 centimeter in lengte en weegt met zijn hoge kwaliteit kristal bijna 1,8 kg.

69,95

Exclusieve set rode wijnglazen vintage (2-delig)

Set van 2 kristallen wijnglazen voor rode wijn die met de hand vervaardigd zijn. Vakmanschap door ervaren glasbewerkers die al jaren kristallen glazen maken. Elk kristallen wijnglas is uniek.

79,95

Kristallen Tumbler glazen set (2-delig)

Twee kristallen glazen van hoge kwaliteit met hand gegraveerd motief. Hier heb je echt een glas vast, en dat voel je met een gewicht van meer dan 500 gram. Dit zijn luxe glazen die een verrijking zijn aan tafel.

89,95